Over Volfonic

Met een ongekend goed genenpakket en de combinatie van werklust, zachtaardigheid en intelligente is Volfonic XX zonder twijfel het droompaard van elke fokker te noemen.

Volfonic XX is een beeldschone Engels volbloedhengst, stokmaat 1,67, met een UITZONDERLIJK GOED KARAKTER EN IS EEN EVEN ZO GROTE VEREDELAAR.

die uit de lijnen komt van de omvormers van het KWPN., zoals bijvoorbeeld: Courville xx, Lucky Boy xx – Exkurs xx – Hand in Glove xx.

In Duitsland: Ladykiller xx en de top dressuur vererver in Duitsland met een index van 187 : Cardinal xx.

Interessant om te weten is dat Volfonic xx zo goed als alle grote volbloed stamvaders in zijn pedigree heeft wat de top spring- en eventingpaarden betreft, Volfonic xx is met name nauw verwant aan (onder andere) het wereld beroemde springpaard Gem Twist xx

Een fenomenaal genenpakket

Aangaande de volbloed afdeling heeft Volfonic werkelijk een fenomenaal genenpakket in zijn aderen stromen die explodeert van Hall of Fame paarden, grootheden en legendes! Zie hiervoor: v. Zafonic xx en m. Baiser Volé

Volfonic xx heeft het meeste Bold Ruler xx (vader van Secretariat xx) bloed in zijn pedigree, zowel van moeders als van vaders kant.Bold Ruler xx is dé volbloed topleverancier voor eventing paarden volgens de Rolex volbloed analyse!

Naar ons weten is Volfonic de nog enig in levend zijnde hengst in Europa die nog zoveel Bold Ruler bloed in zijn genen heeft!!!!

Na het lezen en o.a. zien van spectaculaire filmpjes (die terug gaan tot begin vorige eeuw) over Volfonic, zijn ouders en voorouders, zal een ieder overtuigd zijn dat Volfonic zijn genenpakket alleen maar het stempel FENOMENAAL kan krijgen!

Maat en karakter

Volfonic xx heeft niet alleen maat en een super karakter, hij geeft dit ook hoofdmoot door aan zijn nakomelingen!

Inmiddels kan gesteld worden dat Volfonic xx een volbloedhengst is die en een mooie, uniforme, correcte en goed gebouwde collectie veulens laat zien met goed gangwerk. Bekijkt u eens het overzicht van alle Volfonic Volbloed nakomelingen en Warmbloed nakomelingen.

Zoekt u meer bloed voor uw merrie? Dan heeft u met Volfonic xx niet alleen een uitgelezen kans om te veredelen, u verrijkt uw nakomelingen ook met de roemruchte volbloednamen uit het verleden. Een dergelijke uitbreiding in de pedigree is van onschatbare waarde in zowel de volbloed als de warmbloed wereld!

Volfonic xx is op 15 jarige leeftijd wederom PROK goedgekeurd (voldoet aan alle eisen van het KWPN röntgenologisch en cornage),

Volfonic xx heeft door omstandigheden weinig volbloed nakomelingen, maar ondanks dat heeft Volfonic xx toch nog een Derby Winnaar geproduceerd !

De meest succesvolle nakomeling tot nog toe mag niet onvermeld blijven en dat is de volbloed Classical Song (*2005) die o.a de Derby van 2008 won met 17 lengtes voorsprong !

Als volbloed heeft Volfonic xx helaas een korte racecarrière gehad :

Op 8 juli 2001 won hij o.a over 2400 meter de Nederlandse Derby op Duindigt. In april 2003 liep hij een race in Duitsland over 2000 meter maar raakte tijdens deze race ligt geblesseerd, desalniettemin eindigde hij toch nog als vierde! Helaas betekende deze blessure het einde van zijn sportcarrière.

Door deze blessure kon Volfonic xx de echt grote races niet meer lopen, maar heeft hij nog wel een paar jaar als voorpaard gefungeerd.

In zijn carrière finishte hij op dezelfde manier als zijn roemruchte vader Zafonic, ( Europees Kampioen der twee jarigen): met ruime lengtes voorsprong!

Leergierigheid

Karakter

Intelligentie

Beweging